Laptopok és mobiltelefonok akkumulátor-használatának részletes kielemzése, javítása

Eddigi leírásaimban már részletesen bemutattam a Linux és a Windows rendszerű számítógépekre is olyan lehetőségeket, amellyel hosszabb élettartamot nyerhetünk ki laptopunk akkumulátorából. Most pedig a Windows 10 alapú laptopok és mobiltelefonok részére nyújtok olyan további információt, amellyel még gazdaságosabbá tehetjük azok mindennapos használatát.

_

Az egyik leghasznosabb lehetőség, hogy megnézzük melyik általunk használt - vagy lehet, éppen nem is használt - alkalmazás fogyasztja az akkumulátorunk legtöbb energiáját.

Használat

Ehhez a Windows 10 rendszerű számítógépek és mobiltelefonok esetén egyszerűen látogassunk el a Gépház-ba, ahol válasszuk a Rendszer -> Akkumulátor lehetőséget.

Itt a jelenlegi töltöttségi állapot kijelzése alatt megtekinthetjük, hogy az elmúlt napi vagy akár heti időszakunkban melyik alkalmazások futása miatt merül le hamar az akkumulátor.

Miután ezt alaposan áttanulmányoztuk, folytassuk utunkat a Gépház -> Adatvédelem -> Háttérben futó alkalmazások menüpontjához, ahol érdemes minden olyat kikapcsolni, amelyekre biztosan nincs folyamatosan szükségünk.

_

Továbbá érdemes még azt is beállítani, hogy 20% töltöttségre csökkenve automatikusan kapcsoljon energiatakarékos módra - ezzel elősegítve, hogy minél több időnk legyen a töltőre csatlakozásig.

Laptopok esetén még egy perces gyors elemzést végigfuttatva további hasznos információkhoz juthatunk az akkumulátorunk gyors lemerülését illetően.

Ehhez a parancssort elindítva az alábbi sort futtassuk:

powercfg -energy

_

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.